DVOJKE BK CESTA

Balinarski klub Cesta je v soboto 27.10. organiziral klubsko tekmovanje dvojk. Sotekmovalci v dvojki so bili izžrebani naključno tik pred tekmovanjem, kar je še dodatno popestrilo turnir. Ogledali smo si lahko precej izenačene boje in po prvem delu so se v zaključni del tekmovanja uvrstile naslednje dvojice: Fučka Marjan-Štor Sebastjan, Faganel Alenka-Vidic Rok, Kočevar Stano-Velikonja Silvan in Štor Alenka-Štor Alan.

V polfinalu je dvojka Faganel A.-Vidic R. premagala dvojko Štor A.-Štor A., in dvojka Kočevar S.- Velikonja S. je premagala dvojko Štor S.- Fučka M.

Prvo mesto je nato osvojila dvojka Faganel Alenka-Vidic Rok, ki je premagala dvojko Kočevar Stano-Velikonja Silvan.

Tretje mesto je osvojila dvojka Štor Alenka-Štor Alan, ki je premagala dvojico Štor Sebastjan-Marjan Fučka.

Po podelitvi zasluženih medalj za prve štiri najboljše ekipe je sledilo proslavljanje in druženje pozno v noč. Na jedilniku je bila #pašta# na sto in en način. Za polizat prste!!!

 

BD

 

 

Enojke Bk Cesta

Bk Cesta je v soboto 20.10.organiziral klubsko prvenstvo v balinanju posamezno. Udeležilo se ga je osemnajst igralcev in igralk, ki so se pomerili med seboj v zanimivih in napetih dvobojih. Pričeli smo malo pred osmo uro zjutraj in brez kakih večjih prekinitev je tekmovanje trajalo do večera. Med štiri najboljše so se uvrstili Fučka Marjan, Štor Sebastjan, Vodopivec Aleksander in Faganel Denis. V borbi za prvo mesto je nato Sebastjan premagal Denisa, za tretje mesto pa je Aleksander premagal Marjana.

Končni vrstni red:

1. Štor Sebastjan

2.Faganel Denis

3.Vodopivec Aleksader

4. Fučka Marjan

Vsi štirje so prejeli za svoje uvrstitve pokale, zmagovalec pa že drugič zaporedoma tudi prehodni pokal.

Po tekmovanju je potekal vesel družabni večer ob hrani in pijači, pa tudi pevci so prišli na svoj račun. Odojek je bil slasten in rad bi se zahvalil Kovač Robertu, ki je poskrbel, da je bil odlično pečen.

 

Se srečamo čez en teden, ko bodo v soboto tekmovale med seboj dvojke. Ooopaaaaaa.

DB

 

Bk Cesta na vrhu po jesenskem delu

Ekipa Bk Cesta po jesenskem delu tekmovanja zaseda prvo mesto na lestvici II. državne lige zahod. Ekipe so na lestvici zelo izenačene, saj je od prvega pa do šestega mesta le dve točki razlike. Očitno se nam v spomladanskem delu obeta razburljiv boj za vrh lestvice.

Zaključni trunir MBL 2018

V nedeljo 14.10.2018 se je na balinišču na Cesti odvil zaključni turnir MBL v kateri sodeluje tudi ženska ekipa Bk Cesta. Po uvodnih srečanjih sta se v finalu pomerili ekipi Podnanosa in Vipavk. Zmagala je ekipa Podnanosa.

V polfinalu se je pomerila ekipa domača ženska ekipa iza Ceste in ekipa Martinše. Po napetem boju je slavila ekipa Martinše.

V boju za peto mesto je ekipa Tabor premagala ekipo Škavnice.

Končni vrstni red zaključnega turnirja je tako:

1. Podnanos

2. Vipavke

3. Martinše

4. Cesta ženske

5. Tabor

6. Škavnica

Med premorom, je Joško Petrič demonstriral tudi novo disciplino blažanja v krog s postavljanjem ovir in iz določenih pozicij. Z majhnimi spremembami bi jo lahko uvrstili tudi v tekme  Mbl.

 

V premoru so se sodelujoči pomerili tudi v bližanju in zbijanju. Najboljši bližalec je postal Sebastjan Štor, najboljši zbijalec pa Anže Petrič.

Tekmovanje je potekalo v prijetnem vzdušju in ob dobri hrani in pijači.

Na svidenje, do prihodnjič!

 

 

 

 

 

BALINARSKI MARATON CESTA 2018

Balinarski klub Cesta je 28. in 29. septembra že osmič zapored organiziral tradicionalni balinarski maraton 24. ur. Pričel se je v petek ob 20. uri in končal v soboto nekaj minut čez 20.uro. Turnirja se je tudi letos udeležilo šestnajst ekip in sicer:

1.Kdu ti jst                                                        9. Ekipa da te skipa

2.Hrašče                                                         10. Slatna

3. I maggiolini (Italija)                                      11. Pešadja

4. Frigo transport                                             12. Logatec

5.Košana                                                         13. Bar Pumpa

6. Adijo pamet                                                 14. Cesta

7. Dragomer                                                    15. Mi zmoremo

8. Šd Branik                                                    16. Sena bar

Po zanimivih in ogorčenih bojih v predtekmovanjih so se v polfinale udeležile ekipe:

Ekipa da te skipa  14 : 13    Mi zmoremo

Kdu ti jst                  6 : 20    Bar pumpa

 

V finali sta se za tretje mesto pomerili ekipi Kdu ti jst in ekipa Mi zmoremo. Slavili so slednji tesno z rezultatom 14:12.

V borbi za prvo mesto pa je razpoložena Ekipa da te skipa premagala ekipo Bar Pumpa z rezultatom 16:4.

Vrstni red je torej:

1. Ekipa da te skipa

2. Bar pumpa

3. Mi zmoremo

4. Kdu ti jst

Na maratonu je vladalo odlično vzdušje, ki je utrujene igralce držalo pokonci. Za spremljavo in spodbudo je poskrbel odličen Goran Velikonja na svojih instrumentih.

Po končanem tekmovalnem delu maratona, so igralci in gledalci zbrali še dovolj moči in se skupaj veselili pozno v jutranje ure. Odzivi vseh udeležencev in obiskovalcev so bili zelo pozitivni in prava spodbuda organizatorju za prihodnje leto.

Vsi smo si bili enotni, da se zopet dobimo na maratonu naslednje leto, ki se bo zopet odvijal v tradicionalnem terminu - prvi petek v juliju 2019.

Pripravili smo vam tudi nekaj foto utrinkov s tekmovanja, več si boste lahko pogledali v galeriji - maraton 2018.